Studento istorija

Donatas Matačiūnas

Šalis
Denmark
Universitetas
UCL University College
Programa
Product Development and Technology Integration
Diplomo laipsnis
Top-up

Mano sprendimą studijuoti užsienyje ir būtent Danijoje lėmė kelios priežastys, tačiau svarbiausia iš jų – išvykau studijuoti į užsienį iš esmės norėdamas permainų gyvenime. Kodėl Danija? Danijoje studentams yra suteikiamos gan geros sąlygos mokytis, tai mane ir paskatino, be to, mokslas yra nemokamas Europos Sąjungos šalių piliečiams, o patekti į studijų vietą pakanka išklausytų valandų skaičiaus, nereikalingi egzaminų rezultatai, taip pat, studijuojant yra galimybė gauti stipendiją dirbant bent 45 val. per mėnesį.

Kalbant apie studijas, man patinka, kad dėstytojai ir studentai yra lygūs, dėstytojai į studentą žiūri kaip į draugą, o ne mokinį, taip pat nėra jokio spaudimo palygius su mokykla, daug darbo grupėse, o dėl anglų kalbos – patiems dėstytojams ar bendrakursiams ji nėra gimtoji kalba, ir su laiku ji tobulės, tad dėl to problemų tikrai nekyla. Nepaisant to, yra nemažai formalumų, su kuriais teko susidurti stojant, bet KASTU komanda padėjo įstoti ir atsakė į mano klausimus.

Pastebėjau, kad vieni – mažiau, kiti – daugiau pasiilgsta namų, tad esant galimybei tikrai rekomenduočiau išbandyti save ir vasarą mėnesiui ar keliems tiesiog išvykti į svetimą šalį padirbėti ir stebėti, kaip jautiesi būdamas toli nuo namų ilgesnį laiką, kadangi studijos trunka gan ilgą laiką ir tu turi būti pasiruošęs gyventi toli nuo namų, nepriklausomai nuo to, kurioje šalyje pasirinksi studijuoti. Mano nuomone, bet kokiu atveju, išvykimas studijuoti svetur yra tik teigiama patirtis kiekvienam žmogui. :)

Atgal į sąrašą
Kita istorija