Studento istorija

Reda Jankauskaitė

Reda Jankauskaitė

Šalis
Denmark
Universitetas
VIA University College
Programa
Value Chain Management
Diplomo laipsnis
Bachelor

Neradau studijų programos Lietuvoje, kuri man patiktų, tad pradėjau domėtis, ar užsienio universitetai turi pasiūlyti kažką naujo. Pasirinkau studijas Danijoje, nes šioje šalyje radau norimą studijų programą, taip pat man buvo svarbu, jog čia nemokamas mokslas (bet pragyvenimas kainuoja), be to, ieškojau šalies, kurioje dauguma žmonių kalba angliškai, o čia – praktiškai visi moka anglų kalbą. Įstoti nebuvo itin sunku, tačiau reikėjo užpildyti daug dokumentų ir apsišarvuoti kantrybe, nes stojimo procesas pakankamai ilgas. Stojimo metu KASTU labai padėjo, pasakė, kokius dokumentus reikia užpildyti, pasidalino šablonais, tai pat labai greitai atrašydavo ir padėdavo, jei iškildavo kokių nors klausimų.

Per pirmus studijų mėnesius pastebėjau, kad čia labai vertinamas darbas grupėse ir svarbu išmokti prie tokio darbo prisitaikyti, nes dauguma projektų, netgi veikla paskaitose, vyksta grupėse (bent jau mano universitete). Aš nesitikėjau, kad bus tiek daug darbo grupėse. Taip pat labai svarbu lankyti paskaitas, nes didelė dalis informacijos, kurią pateikia dėstytojai, nėra iš knygų. Taip pat čia mokomės tik to, kas yra naudinga ir tai, ko prireiks gyvenime.

Jeigu svarstai, ar studijuoti užsienyje, ar ne - tikrai rekomenduoju pabandyti, pati bijojau gyventi atskirai nuo tėvų, nepažįstamoje šalyje, bet susiradus draugų, viskas (bent jau man) apsivertė aukštyn kojomis, dabar praleidžiu daug laiko su draugais, studijuoju, dirbu, tad tikrai labai smagu, na o jei pasiilgstu šeimos – visada galiu parskristi namo.

Atgal į sąrašą
Kita istorija