Studento istorija

Inesa Čeplinskaitė

Inesa Čeplinskaitė

Šalis
Denmark
Universitetas
University College Absalon
Programa
Leisure Managment
Diplomo laipsnis
Bachelor
Sveiki. Esu Inesa ir kaip daugelis nutariau pasirinkti studijas užsienyje. Bet apie viską nuo pradžių. Prieš trejetą metų vienoje studijų užsienyje mugėje atradau kompaniją Kastu. Aišku peržiūrėjau, ką jie siūlo, bet taip ir nesusiviliojau studijomis užsienyje. Bet tada atėjo vienuolikta klasė, teko pradėti galvoti, ką toliau darysiu su savo gyvenimu. Tada aš vėl prisiminiau šią kompaniją. Pradėjau labiau domėtis galimybe studijuoti užsienyje. Prireikė nemažai laiko ir pastangų kol išsirinkau, ko noriu, kol apsvarsčiau visus pliusus ir minusus. Taigi susiviliojau Danija: mokslas čia nemokamas ir mokymo metodai kitokie nei Lietuvoje (labai daug savarankiško darbo, daug praktinių užduočių grupėse ir t.t.), čia žmonės labai atsipūtę (pripažinsiu, kad kartais per daug ir tai jau pradeda erzinti), tarptautinė aplinka, vieni į kitus čia kreipiasi „tu“. Pradėjusi pildyti dokumentus dar nebuvau visiškai tikra ar noriu išvažiuoti į užsienį, tad nusprendžiau keliauti su Kastu į Daniją. Po šios kelionės tvirtai nusprendžiau, kad studijuosiu Danijoje. Aišku teko milijoną kartų su tėvais aptarti mūsų finansinę situaciją, nes kaip žinot, Danijoje pragyvenimo lygis labai aukštas. Bet visgi po daugybės diskusijų tėvai leido man studijuoti užsienyje (patarimas: praneškite tėvams kuo anksčiau, kad norite studijuoti užsienyje, kad nebūtų didelio šoko). Dar negavusi patvirtinimo iš universiteto pradėjau ieškoti kambariokių. Laimei, jas suradau greitai ir dabar mes puikiai sugyvename. Suradus kambariokes, kartu pradėjome ieškoti buto. Tai užtruko tikrai ilgai, tad patariu pradėti buto ieškoti kuo anksčiau. 
 
Ir štai aš Danijoje, studijuoju Leisure Management (Laisvalaikio vadyba). Tikrai nesigailiu, kad pasirinkau studijuoti būtent šią specialybę, nors būna akimirkų, kad atrodo nebenoriu nieko, noriu namo. Paskaitos čia vyksta anglų kalba, dėstytojai kalba aiškiai, suprantamai  bei įdomiai (nors šiaip yra visokių). Tikrai šios patirties nekeisčiau į mokslus Lietuvoje. Visi čia labai paslaugūs, tad jei reikia pagalbos, visuomet galima kreiptis. O ir studentiškas gyvenimas čia linksmas: studentai patys sau organizuoja įvairius vakarėlius ar šiaip susibūrimus.
 
Mano nuomone, studijos užsienyje yra puiki galimybė praplėsti savo žinias, susipažinti su kita kultūra ir galbūt išmokti naują kalbą. Bet svarbiausia, niekada nenustokit vaikęsi svajonių ir nepasiduokite gyvenimo keliamiems iššūkiams.
 
P.S. Patarimas: jei studijuosite ką nors, kas susiję su vadyba, jūs dirbsite Excel programa, todėl siūlyčiau pramokti bent jau pagrindus ir dar siūlyčiau pasidomėti apskaita (en. accounting).
 
P.P.S. Nenoriu savo pasakojimu atimti viso linksmumo ;D Tad jei norite sužinoti daugiau, tiesiog parašykite. 
Atgal į sąrašą
Kita istorija