Studento istorija

Ieva Toleikytė

Ieva Toleikytė

Šalis
Denmark
Universitetas
Zealand - Academy of Technologies and Business
Programa
Marketing Management
Diplomo laipsnis
AP degree

Jau vasarą prieš 12 klasę ėmiau sukti galvą, kur noriu studijuoti ir ką noriu gyvenime veikti. Nusipirkau žurnalą „Kur stoti“, ilgai jį varčiau ir ieškojau to, kas man tiktų, kas būtų įdomu studijuoti ir dirbti pagal specialybę. Kaip bebūtų gaila, neradau to, kas man tikrai patiktų. Taip pat esu dėkinga Lietuvos švietimo sistemai, kuri mane paskatino domėtis studijomis užsienyje. Mečiau į šoną žurnalą „Kur stoti“ ir nusipirkau „Kur stoti užsienyje“. Tai dar labiau susuko man galvą, iš pradžių susidomėjau Anglija. Ieškodama internete daugiau informacijos, aptikau Kastu International internetinį puslapį, kuriame ir pasilikau, radau daugybę reikiamos informacijos, taip pat forumą, kur esami ir būsimi studentai dalinasi savo žiniomis, nuomonėmis ir patirtimi. Sudomino Danija, nemokamas mokslas ir gera švietimo sistema, kitoks požiūris į studentus ir mokymo stilius. Skaičiau studentų istorijas, susiradau keletą žmonių, kurie jau studijavo Danijoj, labai džiaugiausi, kad jie man su malonumu patarė ir papasakojo daugiau smulkmenų. Tada Danija tapo mano svajonių šalimi, kurioje noriu studijuoti.

Pagrindinis būsimų studentų klausimas: ar lengva įstoti? Na, daugumos atsakymai buvo, kad tikrai lengva, o ir ateity mokytis nėra sunku. Bet iš savo patirties galiu pasakyti, kad nebuvo labai lengva. Atsakingiausia dalis buvo motyvacinio laiško rašymas ir rekomendacinių laiškų rinkimas iš mokytojų bei paruošiamieji IELTS kursai ir pats egzaminas. Taip pat reikėjo rimtai apgalvoti, kokius koledžus ar universitetus pasirinkti. Sutvarkius visus dokumentus kankino klausimai: ar įstosiu, ar viskas bus gerai. Bet kai labai nori, visada pasiseka. Po ilgo laukimo gavau atsakymą, jog sąlyginai esu priimta į Roskilde Business College. Liko tik interviu su koledžo atstove. Jaudulys buvo didžiulis, labai norėjau įstoti, nes net nesiruošiau studijoms Lietuvoje. Galų gale viskas praėjo puikiai, jau per patį interviu sužinojau, kad esu galutinai priimta į norimą koledžą ir į norimą specialybę!! Prisimenu tą dieną kaip vieną geriausių savo gyvenime.

Na o pirmieji studijų mėnesiai tikrai nenuvylė, iš pradžių viskas atrodė keista, jaučiausi kaip sapne, iš kurio bijojau pabusti. Dėstytojai parinkti tikrai geri, su patirtimi bei mokantys bendrauti su tarptautiniais studentais. Labai džiaugiuosi, kad nusprendžiau mokytis tarptautinėje aplinkoje, tai neįkainojama patirtis, turi galimybę pažinti visiškai skirtingus žmones.


Būsimiems studentams patarčiau rimtai apmąstyti, ar norite studijuoti užsienyje, jei taip, tai visomis jėgomis siekti savo tikslo ir jums pavyks.
SĖKMĖS! ;)
Atgal į sąrašą
Kita istorija