Studento istorija

Faustas Valiūnas

Šalis
Netherlands
Universitetas
Inholland University of Applied Sciences
Programa
Tourism Management
Diplomo laipsnis
Bachelor

Sveiki!

Aš esu Faustas Valiūnas, šiuo metu studijuojantis Nyderlanduose, Amsterdame, Inholland University of Applied Sciences, Tourism Management. Esu pirmakursis, todėl papasakosiu šiek tiek apie savo gyvenimą šiame nuostabiame mieste ir visas kitas su studijomis susijusias smulkmenas. Pirmiausia norėčiau paskatinti būsimus studentus, kurie susidomėję studijomis Olandijoje, ypatingai Amsterdame, kilus klausimams visada nepabijoti rašyti man. Man bus malonu patarti, padėti, ar tiesiog pabendrauti, nes asmeniškai man šiek tiek pritrūko informacijos prieš atvykstant, todėl buvo visokių netikėtumų, todėl raginu kreiptis jeigu kas :)

Pirmiausia, praėjus dar gan nedaug laiko noriu pasakyti, kad kol kas tikrai neprašoviau dėl visko: dėl pasirinktos studijų programos, dėl mokymosi įstaigos, dėl miesto, dėl visko. Nyderlandai – nuostabi šalis, vien dėl geografinės padėties. Būnant Amsterdame tiesiog visada svajoji, planuoji ateitį, ypatingai aš, o mano svajones sudaro kelionės. Nyderlandai geografiškai yra puikioje vietoje, labai greitai ir pigiai gali pasiekti Paryžių, Briuselį, Londoną. Todėl tai viena iš priežasčių kuri džiugina mane, kaip turizmo studentą, kuris tiesiog trokšta keliauti.

Visdada galvojau ir svarsčiau studijuoti Danijoje, nes iš pradžių ji man pasirodė tiesiog artimesnė. Bet tada pradėjau domėtis Nyderlandais, pasvėriau savo studijų programos perspektyvas ir nusprendžiau kad pasirinkti Nyderlandus, vieną iš turizmo epicentrų Europoje, būtų man naudingiau. Aišku, iš dalies mano sprendimą lėmė ir miestas – Amsterdamas, tas turėjo neatsiejamos įtakos. Pasvėręs universiteto lygį ir siūlomų praktikų įvairovę visame pasaulyje kurias jis siūlo, nusprendžiau pasirinkti Nyderlandus.

Inholland University of Applied Sciences

Įstoti buvo gana nesudėtinga, bet stojimo darbai reikalavo daug laiko, noro ir kruopštumo. Labiausiai mane sužavėjo studijų kokybė, dėstytojai ir aplinka. Universiteto aplinka labai jauki, spalvinga ir tiesiog motyvuojanti mokytis, joje jautiesi super patogiai, daug visokių patogumų, daug vietų mokytis pačiam, kur renkasi studentai ruoštis egzaminams. Toliau, dėstytojai. Kaip spėjau susidaryt įspūdį – dėstytojai tikri savo srities profesionalai, su labai didele patirtimi ir labai plačia pasaulėžiūra. Į dėstytojus gali kreiptis vardais, jie visada padės, patars, paaiškins, ir kas svarbiausia – motyvuos mokytis, nes tiesiog nebūna dienu kada jie būtų be šypsenų. Visada paskaitas veda įdomiai, studentai klausia begales klausimų, į visus atsakoma, dėstytojus lengva suprasti. Studijų kokybė pasijautė jau per pirmas paskaitas. Patiko paskaitų įvairovė, mokoma daug skirtingų, vertingų dalykų, o kas du mėnesius būna egzaminų savaitės, ir tai yra puiku – puikiai žinai kaip ruoštis, nesusideda viskas metu gale, galimybės perlaikyti egzaminus. Vyksta projektai, susitikimai kelis kart per savaitę, pasidaliname užduotimis ir turime parengt projektą su nurodyta užduotimi (project-based learning) ir tai yra nuostabus dalykas. Lavina bendradarbiavimo įgūdžius, labai plečia tavo „speaking skills“. Apskritai, kas šiek tiek nustebino, kad beveik visi studentai tikrai gerai šneka angliškai. Tikėjausi kad bus nemažai silpnesnių anglakalbių, bet klydau; ypač olandai, kurių yra tikrai nemažai studijuojančių mano universitete – kalba labai gerai angliškai. Per du mėnesius patobulėjau anglų kalboje kiek nebūčiau patobulėjęs Lietuvoje manau per metus, tiesiog – ji vartojama kasdien. Žmonės čia ypatingai draugiški, niekada dar neteko bendrauti ar sutikti nepatenkinto ar pikto  žmogaus. Ypatingai studentai – visada linkę bendraut, todėl niūrus žmonės retai čia pritampa ;)

Amsterdamas. Nuostabus, multikultūrinis miestas, amžinai pripildytas turistų. Vakarėliai, linksmybės – neatsiejama kievieno studento savaitgalių dalis. Žmonės, kaip minėjau nuostabūs ir tai pati tave motyvuoja būti maloniu kitiems. Per pusę metų spėjau pakeisti du darbus, todėl kas sako kad sunku Amsterdame rasti darbą – tiesiog tingi. Taip pat ir mažesniuose miestuose, jei tik bus noro ir motyvacijos – visada rasite J

Ką norėčiau patarti būsimies studentams, svarstantiems kokią studijų programą ir miestą ar šalį rinktis, tai daug laiko skirti universitetų oficialių tinklapių negrinėjimams, ypatingai – learning objectives. Susidaryti įspūdį kokius dalykus per ateinančius metus mokysitės, viską pasverti yra būtina. Kalbant apie mano universitetą, jeigu nusprestumėte užildyti stojimus į šią įstaigą, būkite pasiruošę mokytis, nes dauguma studentų tiesiog pamiršta kad atkeliauja čia mokytis ir pasineria į linksmybes. Mokytis tikrai reikės, ypatingai prieš egzaminus. O šiaip visa švietimo infrastruktūra tiesiog puikiai pritaikyta studentams – stipendijos dirbantiems, paskolos – tikra paskata studijuoti keliauti.

Man galite rašyti:

Gmail – faustasvaliunas88@gmail.com

Facebook - https://www.facebook.com/faustas.valiunas

Instagram - https://www.instagram.com/cuziamfffaa

Atgal į sąrašą
Kita istorija