Studento istorija

Raimondas Krolius

Raimondas Krolius

Šalis
Netherlands
Universitetas
Saxion University of Applied Sciences
Programa
International Finance & Accounting
Diplomo laipsnis
Bachelor

Studijuoju Tarptautinius Finansus ir Apskaitą Saxion Universitete ir turiu pasakyti, kad tai buvo vienas geriausių mano pasirinkimų gyvenime! Šią programą pasirinkau, nes nuo mažens buvau susidomėjęs matematika ir finansais, tad skaičiai mane tiesiog traukė. O ir faktas, kad Saxion buvo vienintelis universitetas Nyderlanduose, kuris siūlė tokią kombinuotą programą, prie mano pasirinkimo daug prisidėjo. Be to, Saxion turi didelį programų pasirinkimą, kurios yra dėstomos Anglų kalba ir kuriose teorija yra derinama su praktika. Tai leidžia studentams susipažinti su tikromis situacijomis ir paruošia juos karjerai po studijų.

Kas padaro studijavimą Nyderlanduose išskirtiniu palyginus su Lietuva, yra mokymo būdai. Iš draugų pasakojimų susidariau įspūdį, kad jiems Lietuvos universitetuose tik knygas tenka skaityti ir mokytis savarankiškai, bet pagalbos iš dėstytojų yra labai mažai. Saxion‘e viskas yra kiek kitaip. Dėstytojai ten yra tam, kad padėtų studentams suprasti, kas yra dėstoma ir visiems būtų aišku kas, kaip ir kodėl. Reikėtų taip pat paminėti, kad Universitetas yra orientuotas suteikti įvairias galimybes studentams dirbti po paskaitų, ar tai būtų individualus, ar komandinis darbas. Be to, dėstytojai taip pat yra labai paslaugūs ir visada suras laiko padėti tiems, kuriems to reikia.

Potencialiems studentams nereikėtų susidaryti įspūdžio, kad studijuojant Saxion Universitete netektų sunkiai mokytis. Mokytis tikrai reikia, bet mokymo sistema yra kitokia, tokia, kurioje dėstytojai yra tam, kad padėtų studentams. Taip pat, studijos yra pritaikytos šiandienos rinkai ir puikiai paruošia studentus ateičiai. Saxion suteikia daugybę galimybių tiems, kurie siekia pamatyti pasaulį ir yra pasiruošę praleisti 6 mėnesius (ar net ilgiau) kitoje šalyje. Man pačiam teko pabuvoti Malaizijoje du kartus po šešis 6 mėnesius, kur atlikau tiek praktiką, tiek rašiau baigiamąjį darbą. Šios patirtys pakeitė mano požiūrį į pasaulį, kitas kultūras, bei supažindino su kitokiais gyvenimo būdais. Tai taip pat atvėrė man akis apie kultūrinį integravimąsi.  Man taip pat teko pasinaudoti mainų programa (kitaip vadinama „minor“) ir vieną semestrą studijuoti Twente Universitete, Enschede mieste, kuriame teko „paragauti“ ir mokslinio tiriamojo pobūdžio Universiteto studijų (angliškai „Research“), kurios yra kitokio pobūdžio nei taikomųjų mokslų studijos. Nepaisant to, šios studijos taip pat buvo savotiškai įdomios.

Kalbant apie studento gyvenimą Nyderlanduose, tai jis tiesiog nuostabus! Kaip studentas aš sugebėjau suderinti studijas su darbu ir olandų kalbos kursais vienu metu, be jokių bemiegių naktų ir kitų nepatogumų, apie kuriuos dažnai tenka girdėti iš studentų kitose šalyse. Be to, aš taip pat rasdavau laiko draugams, pasilinksminimams ir kitiems dalykams. Per keletą studijų metų aš susiradau tiek draugų iš viso pasaulio, kad net sunku būtų suskaičiuoti. Nedvejodamas galiu sakyti, kad studijos Nyderlanduose buvo vieni geriausių metų mano gyvenime. Tad patarčiau ir kitiems - būkite atviri naujovėms, nebijokite išbandyti kažką naujo ir išeikite iš savo komforto zonos. Sėkmės!
Atgal į sąrašą
Kita istorija