8 priežastys studijas pradėti šią ŽIEMĄ

2020-09-04
Yra daugybė privalumų studijas pradėti būtent žiemą: yra laiko pasitaupyti pinigų, labiau pramokti anglų kalbą, pakeliauti. Tad pateikiame tau net 8 priežastis, kodėl studijas turėtum pradėti ŽIEMĄ: 

 

1. Tinkamas laikas perstoti 

Jau studijuoji ir supratai, kad tai nėra tavo svajonių programa? Stojimas žiemą gali būti tavo išeitis! Tai puikus metas perstoti ir pradėti studijas kitoje programoje ar universitete. 

 

2. Daug lengviau susirasti būstą

Pradėjus studijas vasarį yra daug lengviau susirasti tinkamiausią būstą, kadangi konkurencija ieškant būsto žiemą yra žymiai mažesnė! 

 

3. Užtektinai laiko poilsiui 

Svajoji pailsėti nuo mokslų ir pasiimti „gap year”, tačiau 12 mėnesių atrodo labai ilgas laiko tarpas? Turime išeitį! Baigus mokyklą pusę metų galėsi poilsiauti, dirbti, keliauti ar užsiimti kita širdžiai miela veikla ir į studijas kibsi tik vasario mėnesį. 

 

4. Lengvesnės darbo paieškos 

Studijas pradėjęs vasarį turėsi geresnius šansus įsitvirtinti darbo rinkoje – studijas baigsi kitu metų laiku nei dauguma studentų, tad bus daug mažiau konkurecijos. 

 

5. Naujos pažintys 

Įstojęs žiemą turėsi puikią galimybę susipažinti su daugybe naujų studentų. Susipažinsi ne tik su tais, kurie studijas pradėjo vasarį, bet ir su tais, kurie įstojo rudenį. Taip pat, gausi tikrai naudingų patarimų iš studentų, kurie studijas pradėjo rugsėjį, tad nereikės papildomai jaudintis ir stresuoti dėl kai kurių dalykų. Patarimas: pasižvalgyk universiteto Facebook‘o grupėse - taip užmegsi dar daugiau pažinčių! 

 

6. Daugiau laiko pasiruošimui 

Prieš pradedant studijas, nereikės skubėti ir stresuoti – turėsi į valias laiko pasitaupyti pinigų, pasimokinti anglų kalbos ir pailsinti galvą nuo mokslų.  

 

7. Mažesnė konkurencija stojant 

Dauguma studentų studijas pradeda rudenį, tad žiemos stojimuose konkurencija būna daug mažesnė, be to, universitetai kiek lanksčiau žiūri į neatitinkančius stojimo reikalavimų. Tai tik padidina šansus įstoti į tavo svajonių programą! 

 

8. Studentiško darbo galimybės 

Pradėjęs studijas vasarį turėsi daugiau galimybių susirasti studentišką darbą. Kai kurie studentai bus išvykę žiemos atostogoms, kai kurie atlikinės praktikas, tad padaugės laisvų darbo vietų. O ir ieškoti nereikės kartu su šimtais kitų rugsėjį atvykusių pirmakursių.

 

Turi klausimų?
Virginija Dargė
Studijų užsienyje koordinatorė
Virginija Dargė
Vytautas Murauskas
Studijų užsienyje koordinatorius
Vytautas Murauskas
arrow
arrow